Punca Sultan Pahang Murka Dengan G.Palanivel

Sultan Pahang Murka Dengan G.Palanivel

Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah murka dengan Ahli Parlimen Cameron Highlands,  Datuk Seri G. Palanivel dan telah menitahkan beliau untuk segera mengambil langkah-langkah bagi mengelak tragedi yang sama berulang kembali pada masa akan datang.

Memberi reaksi terhadap bencana banjir lumpur baru-baru ini yang mengorbankan lima nyawa, Sultan Ahmad Shah menzahirkan rasa kecewa baginda terhadap Palanivel yang dilihat kurang cekap melaksanakan tindakan, walaupun kes seperti itu pernah berlaku pada masa lalu."Apa yang Palanivel buat? Tiada apa. Rakyat di situ kini menderita secara mental dan fizikal apabila bencana ini berlaku.

"Rakyat telah mengundi dan memilih beliau pada pilihan raya lalu, tetapi adakah ini yang diberikannya kepada rakyat?" 

Sultan Ahmad Shah turut mengingatkan Palanivel agar memenuhi tanggungjawab terhadap rakyat yang telah memilihnya dalam pilihan raya lalu atau berdepan dengan risiko kehilangan undi mereka pada pilihan raya akan datang.
"Beta rasa malu dengan kejadian ini. Beritahu menteri kamu supaya memberi keutamaan kepada kawasan sendiri terlebih dahulu," titah baginda.

Baginda juga menitahkan agar semua penerokaan tanah haram untuk pertanian di seluruh Cameron Highlands dihentikan serta-merta, selain mengambil tindakan tegas terhadap pihak yang bertanggungjawab membiarkan masalah itu berlarutan. Lapor Astro Awani

0 comment... add one now