Biodata SonaOne Penyanyi Lagu Terbaik AIM 2014 'No More'

Biodata SonaOne

Biodata SonaOne Penyanyi Lagu Terbaik AIM 2014 'No More'. Lagu 'No More' membuat kejutan di malam kemuncak Anugerah Industri Muzik ke-21 apabila lagu nyanyian SonaOne itu dipilih pemenang anugerah utama, Lagu Terbaik.

Ini merupakan kali pertama lagu yang menang kategori Lagu Inggeris Tempatan Terbaik diangkat sebagai Lagu Terbaik sekaligus mencipta sejarah tersendiri.

Selain Lagu Terbaik, penyanyi hip hop, SonaOne berjaya menggondol dua anugerah lain iaitu ‘Lagu Hip Hop Terbaik’ dan ‘Lagu Inggeris Tempatan Terbaik’.

Penyanyi nombor satu negara, Dato’ Siti Nurhaliza pula merangkul tiga anugerah di malam kemuncak yang berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) malam tadi.

Tiga anugerah tersebut ialah ‘Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (wanita)’, ‘Rakaman Album Terbaik’ dan ‘Album Terbaik.’

Kemenangan dalam kategori vokal merupakan kemenangan ke-12 penyanyi itu di majlis anugerah tersebut.

Biodata SonaOne atau Mikael Lozach
Apabila disebut nama Mikael Lozach, pasti tidak ramai yang mengenalinya. Namun singlenya yang berjudul ‘No More’, seringkali mengungguli carta lagu Bahasa Inggeris. Lebih dikenali sebagai Sona One, beliau adalah lelaki kacukan Perancis dan Melayu.

Berusia 25 tahun

Tinggal di luar negara sejak berusia dua minggu mengikut orang tuanya bertugas di sebuah resort terkemuka, Club Med.

Pulang ke Malaysia pada usia 10 tahun

Pembelajaran awal di sekolah Perancis di Malaysia.

Kontroversi dibelasah kerabat diraja pada tahun 2012 ketika nama beliau masih belum dikenali dalam industri muzik rap Malaysia


0 comment... add one now