Luis Suarez Mungkin Kembali Ke England

Luis Suarez barcelona
Luis Suarez Mungkin Kembali Ke England. Luis Suarez kini menghadapi masa depan yang tidak menentu di Barcelona berikutan pemecatan pengarah sukan Andoni Zubizarreta dan peletakan jawatan pembantunya, Carles Puyol.

Penyerang Uruguay yang berpindah ke Nou Camp dari Liverpool dengan yuran perpindahan £ 75 juta kini tertekan untuk mencari semula sentuhan jaringannya beliau.

Dengan hanya tiga gol dalam 12 perlawanan sejak berpindah dari Anfield pada musim panas lalu, keadaan Suarez di Barcelona pastinya akan dipantau oleh kelab teratas dalam Liga Perdana Inggeris. Apakah Luis Suarez menuju kembali ke England? Chelsea, Manchester City, United dan Arsenal pasti berminat.

Arsenal sebelum ini cuba untuk menandatanganinya tetapi Manchester City, Manchester United dan Chelsea akan terus memantau kemajuan ke hadapan sepanjang lima bulan akan datang.

Walaupun Barcelona tidak mempunyai niat untuk menjual Suarez, dia mungkin dijual pada musim panas di bawah rejim baru di Nou Camp.

Presiden kelab, Josep Maria Bartomeu mendedahkan bahawa beliau telah memanggil pilihan raya presiden awal sementara pasukan bersedia untuk pertembungan Copa del Rey petang ini dengan Elche di Camp Nou.

Kedudukan Suarez adalah lebih rumit setelah Mahkamah Timbangtara Sukan menghukum Barcelona dengan satu tahun larangan pemindahan pemain kerana pendekatan secara haram untuk pemain bawah umur sebelum ini. Ini bermakna mereka tidak boleh menggantikan Suarez jika menjualnya. Daily Mail UK

0 comment... add one now