Anirban Lahiri Juara Golf Terbuka Malaysia 2015

Anirban Lahiri Juara Golf Terbuka Malaysia 2015. Pemain golf India, Anirban Lahiri melakar kejutan dengan menjuarai Terbuka Malaysia Maybank 2015 selepas melakukan catatan 4 bawah par 68 pada pusingan terakhir, hari ini.

Memulakan hari keempat dengan ketinggalan lima pukulan di belakang pendahulu hari ketiga, Bernd Wiesberger, Lahiri mempamerkan permainan cukup bertenaga di lapangan KLGCC untuk menamatkan saingan satu pukulan di depan jaguh dari Austria itu.

Lahiri yang berjaya melakukan enam birdie dan dua bogey, hari ini mengesahkan kejuaraan dengan catatan keseluruhan 16 bawah par 272.

Selepas sekadar berada di kedudukan ke-21 pada hari kedua, Lahiri yang juga pemenang lima kali Jelajah Asia melakukan pukulan menyamai rekod lapangan 10 bawah par 62, semalam.

Golf Terbuka Malaysia 2015

Dalam pada itu, hari buruk Wiesberger berterusan pada hari keempat apabila sekadar melakukan catatan dua atas par 74 untuk keseluruhan 15 bawah par 273.

Sementara itu, Gavin Green dan Danny Chia muncul pemain terbaik negara apabila berkongsi kedudukan ke-25 dengan catatan keseluruhan 4 bawah par 284. - AP

0 comment... add one now