Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online

Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online. Dipetik dari Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia,pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar Peperiksaan untuk menduduki Ujian MUET secara online. Untuk makluman, pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar MUET 2016 Sesi Mac, Julai dan November secara online.Slip ini perlu ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran atau kemasukan menduduki ujian MUET. Calon perlu mencetak slip ini sebelum masuk ke dewan peperiksaan MUET.

Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online

Tarikh Pendaftaran MUET 2016 Online 


Semakan slip menduduki ujian atau peperiksaan MUET Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) buat dicetak secara online dengan melayari applikasi semakan di bawah ini . Pengesahan butiran pendaftaran calon untuk menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM seperti tarikh berikut :
  • MUET MAC 2016 – 22 Januari 2016
  • MUET JULAI 2016 – 18 Jun 2016
  • MUET NOVEMBER 2016 – 9 September 2016
Jika maklumat calon tiada dalam semakan MUET/D, sila hubungi terus Majlis Peperiksaan Malaysia dengan kadar SEGERA.  Bagi calon sekolah/institusi, sila hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia melalui Pengetua sekolah/institusi masing-masing. 

Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online


Calon boleh menyemak status MUET/D secara online dengan melayari:
  • Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online - KLIK Semakan

Semakan Secara SMS


Calon boleh menyemak status MUET/D melalui khidmat Sistem Mesej Ringkas (SMS) dengan menaip:
  • MUET <jarak> INFO <jarak> Nombor kad pengenalan dan hantar ke 15888

Untuk mengetahui Panduan Lulus Peperiksaan Muet pelajar boleh ke Exam Muet .

0 comment... add one now