Keputusan Terkini Badminton All England 2015

Keputusan Terkini Badminton All England 2015. Ketiadaan Lee Chong Wei kali ini menyaksikan kesuraman pada kontijen Malaysia di kejohanan badminton berprestij All-England di Birmingham pada 3 hingga 8 Mac 2015. Lebih malang lagi tiada pemain Malaysia yang telah diberi tempat di undian terus utama. Ketiga-tiga wakil - No. 32 dunia Chong Wei Feng, No 55 Mohd Arif Abdul Latif dan No. 56 Zulfadli Zulkiffli - perlu melalui pusingan kelayakan. Ianya akan menjadi tugas yang berat bagi mereka untuk layak ke undian utama.

Pemain No. 1 Malaysia, Lee Chong Wei adalah juara bertahan, tetapi pemain dunia No. 3 tidak layak bermain selepas digantung oleh Persekutuan Badminton Dunia (BWF) bagi kesalahan doping musim lalu.

Kali terakhir Malaysia tidak diwakili pemain dalam perseorangan lelaki di undian utama adalah pada tahun 1970.

Dalam ketiadaan Chong Wei, pemain nombor satu dunia 1 Chen Long adalah favourite untuk memenangi gelaran buat kali kedua.

Badminton All England 2015
Pemain China iaitu juara 2013, akan bertemu pemain dari pusingan kelayakan pada pusingan pertama.Dalam acara beregu lelaki, Goh V Shem-Tan Wee Kiong menjadi satu-satunya wakil Malaysia di beregu All England 2015.

Anda boleh mengikuti jadual dan keputusan penuh perlawanan badminton All England 2015 di SINI.

0 comment... add one now