Pahang Layak Ke Pusingan Ketiga Piala FA 2015

Perlawanan bola sepak pusingan kedua, Piala FA di antara Pahang dan Johor Darul Ta'zim (JDT) diheret ke masa tambahan dan penentuan sepakan penalti apabila kedua-dua pasukan terikat 1-1 selepas tamat 90 minit, sebentar tadi.

Pahang Layak Ke Pusingan Ketiga Piala FA 2015. Pahang mendahului JDT 1-0 pada separuh masa pertama di Stadium Darulmakmur, di Kuantan hasil jaringan Matias Conti pada minit ke-20. Gol ini hasil hantaran cantik Nwakaeme. Selepas rehat, skuad Harimau Selatan pimpinan Bojan Hodak berjaya menyamakan kedudukan pada minit ke-80 menerusi Hariss Harun hasil daripada sepakan sudut.Pada penentuan sepakan penalti, pemain Pahang menjaringkan 4 gol melalui  Matias Conti, Damoin Stewart, Zesh Rahman dan Razman Roslan. Gol JDT pula dijaringkan oleh Hariss Harun dan Safee Sali manakala Luciano Figueroa dan Junior Eldstal gagal menyempurnakan penalti.
Pahang Layak Ke Pusingan Ketiga Piala FA 2015
Dengan kemenangan ini Pahang layak ke pusingan ketiga Piala FA 2015 bertemu pasukan Liga FAM, MISC- MIFA. Jadual penuh perlawanan Piala FA 2015 boleh klik di FA 2015

0 comment... add one now