Semakan Syarat Kelayakan UiTM Secara Online

Cara Semak Syarat Kelayakan Ke UiTM Secara Online. Umum sedia maklum, keputusan SPM 2014 telah diumumkan pada 3 Mac 2015 yang lalu. Oleh itu sebagai panduan selepas mendapat keputusan, berikut disertakan cara mudah untuk membuat semakan syarat kelayakan bagi yang berminat dan merancang melanjutkan pelajaran ke UiTM untuk sesi 2015/ 2016 nanti.

Permohonan kemasukan ke UiTM adalah dengan mengguna pakai Aplikasi Dalam Talian sepenuhnya melalui laman web upu.mohe.gov.my atau http://online.uitm.edu.my mengikut jadual pengambilan seperti di bawah ini. Untuk informasi lebih tentang borang permohonan UPU sesi 2015/2016 boleh klik di SINI.

Berikut adalah cara semak syarat kelayakan kemasukan ke UiTM dan IPTA lain dengan mudah dan pantas:

Klik link http://pengambilan.uitm.edu.my/semak-syarat-kelayakan
Semakan Syarat Kelayakan UiTM Secara Online
Semakan Syarat Kelayakan UiTM Secara Online. Masukkan info-info yang diperlukan seperti berikut dan kemudian klik SEMAK. Mudah kan?
  • MyKad No
  • Nama
  • eMail
  • No. Telefon
Untuk makluman, pengambilan pelajar di UiTM dibuat 2 kali setahun mengikut peringkat pengajian yang ditawarkan. Sila rujuk jadual di bawah ini untuk melihat jadual pengambilan ke UiTM.

Nombor Unik ID atau No. Slip UiTM bagi permohonan kemasukan ke UiTM melalui Aplikasi Dalam Talian boleh dibeli di kaunter Bank Simpanan Nasional atau menggunakan mesin ATM atau SMS Banking bagi pemegang akaun BSN mengikut tarikh yang diiklankan. 

Tatacara pembelian PIN UNIK ID UPU Sesi 2015/2016 boleh rujuk di PIN UNIK ID UPU.
permohonan ke uitm 2015

0 comment... add one now