Vicor Kini Penaja Utama BAM Ganti Sunrise Yonex

Vicor Kini Penaja Utama BAM Ganti Sunrise Yonex. Persatuan Badminton Malaysia (BAM), semalam menerima tajaan berjumlah RM60 juta daripada syarikat pembekal peralatan sukan, Victor dari Taiwan untuk tempoh enam tahun lapor BERNAMA.

Presiden BAM, Tan Sri Tengku Mahaleel Tengku Ariff berkata syarikat tersebut kini menjadi penaja utama bagi membekalkan peralatan sukan kepada pemain badan induk badminton negara itu, menggantikan Sunrise Yonex yang menjadi penaja utama BAM selama 15 tahun, sebelum ini.

Tengku Mahaleel berkata Victor adalah syarikat pembekal peralatan sukan badminton dunia yang menggunakan teknologi terkini untuk produknya.

Syarikat Victor adalah penaja skuad badminton Korea Selatan pada 2008 dan membantu pasukan berkenaan meraih kejuaraan Piala Sudirman 2009, Piala Uber 2010 dan Piala Thomas 2012 serta meraih pingat emas menerusi Lee Yong Dae-Lee Hyo-jung pada Sukan Olimpik Beijing 2008.

victor badminton
Victor ditubuhkan pada 1968 dan berkembang daripada kilang membuat bulu tangkis, kini berjaya menembusi pasaran dunia dengan produk berteknologi terkini seperti raket badminton, gelanggang, pakaian, kasut dan aksesori lain.

0 comment... add one now