Biodata Elena Hani Eleas Isteri Pelakon Fahrin Ahmad

Biodata Elena Hani Eleas Isteri Pelakon Fahrin Ahmad. Pelakon dan pengacara, Fahrin Ahmad, 36, akhirnya sah bergelar suami kepada Elena Hani Eleas, 37, dengan sekali lafaz tepat jam 10.40 pagi tadi di Pusat Konvensyen Sime Darby Bukit Kiara, Sabtu 9 Mei 2015. Teka teki bakal isteri Fahrin sebelum ini menemui titik noktah apabila beliau memilih Elena, seorang pramugari sebuah syarikat penerbangan berpengkalan di Dubai. Pasangan mempelai ini dinikahkan Ustaz Shahriman Ali Pitchay selaku Pendaftar Nikah, Cerai dan Rujuk Orang Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Majlis pernikahan itu dihadiri kira-kira 300 tetamu terdiri daripada keluarga kedua belah pihak, kenalan rapat Fahrin dan Elena serta wakil media. Pernikahan Fahrin dan Elena nampaknya berlangsung dengan bukan kebiasaan perkahwinan Melayu lain. Dalam majlis tadi, tiada wang dan barang hantaran bertukar tangan. Seperti yang dipersetujui kedua-dua keluarga, hanya mas kahwin sebanyak RM80 dan sebentuk cincin diberikan untuk pasangan pengantin.

Biodata Elena Hani Eleas Isteri Pelakon Fahrin Ahmad

Fahrin dan Elena pernah menuntut dalam kursus sama di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam. Fahrin merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Undang-undang dari Universiti Teknologi MARA dan kini telah lebih 13 tahun berkecimpung dalam dunia seni tempatan sebagai pelakon, pengacara dan penceramah.

Elena merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dari Universiti Teknologi MARA dan memulakan kerjayanya sebagai seorang peguam bertauliah di firma guaman Tetuan Cheng & Ariff di Kuala Lumpur selama lima tahun sebelum memilih tugas sebagai pramugari di Emirates.


Berikut adalah serba sedikit biodata Elena Hani Eleas, isteri Fahrin Ahmad :-

Nama Penuh :  Elena Hani Binti Eleas
Umur : 37 tahun
Asal : Johor
Kerjaya : Pramugari Kanan Emirates Airlines
Tinggal : Dubai

Laman Twitter : https://twitter.com/elenaeleas

0 comment... add one now