Ranking Terkini FIFA Malaysia Jun 2015 Naik 4 Tangga

Ranking Terkini FIFA Malaysia Jun 2015 Naik 4 Tangga. Kedudukan ranking skuad bola sepak negara melonjak empat anak tangga ke kedudukan 162 dalam ranking terbaru yang dikeluarkan oleh Persekutuan Bola Sepak Dunia (FIFA) semalam. Ranking FIFA terkini itu menyaksikan skuad negara yang dikendalikan oleh Dollah Salleh berkongsi kedudukan dengan Swaziland, selain turut setanding dengan beberapa negara lain seperti Gambia dan Grenada (kedua-duanya di tempat ke-160) selain Hong Kong (164) serta Yemen (165).

Berikut adalah kedudukan ranking FIFA dalam kalangan negara Asia Tenggara :-

1) Vietnam teratas dengan menghuni tempat ke-127 dunia 
2) Thailand (129, turun dua anak tangga)
3) Myanmar (130, naik 15 anak tangga)
4) Filipina (137, kekal)
5) Singapura (154, naik lapan anak tangga)
6) Indonesia (155, naik empat anak tangga)
Ranking Terkini FIFA Malaysia
Skuad Harimau Malaya dijadualkan menentang Hong Kong dalam aksi persahabatan di Stadium Shah Alam, esok dan seterusnya memulakan kempen dwikelayakan, Piala Dunia dan Piala Asia bertemu Timor Leste (11 Jun) dan Palestin (16 Jun).

Juara Piala Dunia, Jerman pula kekal di anak tangga teratas, manakala Belgium mencatat kedudukan terbaiknya apabila melonjak ke tempat kedua, Argentina ketiga dan Perancis kembali ke dalam sepuluh terbaik dunia. Colombia, Brazil, Belanda Portugal, Uruguay, Perancis dan Sepanyol melengkapkan senarai sepuluh teratas 10, dengan Perancis melonjak dari tempat ke-11 ke kedudukan kesembilan, menyingkirkan Switzerland.

0 comment... add one now